Resa till Hudiksvall

Vilket resealternativ som är bäst för den som vill resa till Hudiksvall beror främst på hur bråttom man har samt var resan har sin start.

kommunikationer till HudiksvallX2000 – För de som kommer från eller via Stockholm är X2000 det överlägset bästa färdmedlet. Från Stockholm till Hudiksvall tar det bara 2,5 timme vilket kan jämföras med om samma sträcka skulle köras med bil då man får räkna med ytterligare en timme.

X-Tåget: X-tåget är ett tåg som går i Region Gävleborg. Den som vill resa från Gävle till Hudiksvall kan därmed välja X-tåget som har flera avgångar per dag till staden. En stor fördel är att X-tåget har samma biljettsystem som lokalbussarna i Gävle. De som har månadskort/årskort inom någon zon kan därmed åka till rabatterat pris upp till Hudiksvall. Biljett kan köpas på tåget eller på X-trafiks försäljningsställe.

Även om man enbart ska åka tur och retur sparar man pengar på att köpa ett Reskassekort och fylla på detta med pengar. Detta eftersom det ges rabatt om detta kort används istället för att man köper enskilda biljetter. Även inom Hudiksvall är det X-trafik som driver kollektivtrafiken.

Bil – Att hitta till Hudiksvall är extremt enkelt då staden ligger precis invid E4:an. Detta ca 8 mil söder om Sundsvall. De som kommer söderifrån följer därmed bara skyltarna mot Sundsvall och svänger sedan av mot Hudiksvall.

Buss – Det finns flera bussbolag som går att välja mellan för den som vill åka buss till Hudiksvall. X-trafik har regionbussar inom länet, Swebus har långfärdsbussar och Y-bussen trafikerar sträckan Stockholm-Umeå/Sollefteå med stopp i Hudiksvall.

Flyg – Hudiksvall har ingen egen öppen flygplats. Det finns visserligen en flygplats men den är nu privat så de som vill flyga hit får flyga till Sundsvall och därifrån ta buss, tåg eller bil ner till staden. Med bil tar det ca en timme mellan de två städerna. Så för de som kommer långt bort ifrån, ex Göteborg och Malmö är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Hudiksvall.

Och andra vägar…

Behöver du förslag på olika resealternativ till staden? Besök Resrobot.se och ange vilken stad du vill resa från. Ett flertal förslag kommer då att presenteras med allt från buss till flyg. Via den sidan är det även möjligt att köpa ett flertal av de biljetter som krävs för resan.